Terminsstart v.34 2023 – med löpande intagning under terminenJiujitsu är en mycket gammal självförsvarsdisciplin men också en term inom de flesta japanska budo-stilarna. Ordet Jiujitsu är japanska betyder ’mjuk teknik’ och är en lära om hur man övervinner kraft och våld utan att behöva vara fysiskt starkare än angriparen. Ur Jiujitsu skapades de i dag mer kända stilarna Judo och Aikido. Jiujitsu visades för första gången i Sverige 1908 och är således Sveriges äldsta asiatiska kampform och har från den tiden främst utövats av Polisen och Försvarsmakten. I den civila världen är Jiujitsu idag en mycket populär form av självförsvarsträning, på grund av dess höga grad av realism, seriositet och effektivitet men också på grund av dess historiska och kulturella bakgrund, dess tydliga etiska rättesnören och den starka förenande effekten träningen har hos utövarna.

I Jiujitsu tävlar vi inte. All vår verksamhet bygger på träning och vi hjälper varandra att utvecklas och bli bättre.


Låter detta spännande? Kom till Roslagens Jiujitsuklubb och prova träna något som har både kvalitet och tradition samtidigt som du lär dig något du har nytta av hela livet.

Höstterminen börjar vecka 34, 2023.

Varmt välkomna!

PS
Roslagens Jiujitsuklubb fyller 20 år under 2023. Visst vore det en fjäder i hatten att börja träna med oss under detta stora jubileumsår som har så mycket roligt på agendan?

Lämna ett svar